Met 3 keer blik naar huis.

De RV Leerdam schrijft op haar website: “De wedstrijd is inmiddels een "klassieker" voor ploegen die in het najaar een mooie en gezellige achtervolgingsrace willen starten. Deze landelijke "roeiontmoeting met wedstrijdkarakter" vindt plaats tussen Kedichem en Leerdam over ongeveer 6 km.

Er zijn jaarlijks honderdvijftig tot tweehonderd ploegen uit heel Nederland die deelnemen aan deze wedstrijd. Er wordt naast de blikken voor ieder veld gestreden om de Lingebokaal, de Coupe des Dames en de dagwinnaar.”

Meer dan 40 wedstrijdroeiers uit Breda zijn zaterdag het water op gegaan om zichzelf te meten met andere roeiers uit het land. Als dagwinnaar op basis van handicap berekening, is de D8+ VB boot van Willem III/Skadi uitgeroepen. In de categorie H4* VE wist de boot van Dirk Breure blik op te halen. De boten van Fred Dauwerse (H4+) en de H2x VD van Hans van Engen deden hetzelfde. Voor alle andere deelnemers: Fantastisch, dat jullie ook meegedaan hebben.

De volgende wedstrijden dienen zich alweer aan. Voor menig roeier zal dit de 1ste Markcompetitie van dit seizoen zijn. Tot zaterdag op of bij het water!