Hoe klim ik er weer in?

Zondag 3 september 11.00 uur van Heelloods

Wouter van Hengel, Michiel van Lierop en Anita van de Klundert geven instructie in het gebruik van het reddingvest en in de techniek van hoe je weer in je omgeslagen skiff komt.

Geloof me, dit wordt geen droog verhaal, want je vindt zelf uit hoe een reddingvest in het water aanvoelt en je klimt zelf die skiff inklimmen. Hoe vaak je maar wilt.

  • Wouter heeft namelijk een reddingvest klaargemaakt dat je om kunt doen om te ervaren hoe het is om met zo’n ding in het water te liggen en uit te proberen wat je bewegingsvrijheid is.
  • Michiel laat zien hoe je weer in je omgeslagen skiff komt en helpt je bij het zelf doen. Anita geeft hierbij toelichting en commentaar. Dit is je kans om het eens te proberen en het geeft toch een prettig gevoel om te weten dat je e.e.a. niet zelf hoeft uit te vinden wanneer je onverhoopt omslaat. Zeker niet wanneer dit gebeurt in water waar je de kant niet op kunt.


Natuurlijk is deze exercitie voor iedereen bedoeld, maar je kunt je voorstellen dat er onder ons leden zijn waarvoor het extra nuttig is:

  • Neem b.v. zij die specifieke werkzaamheden voor de vereniging uitvoeren en waarbij het dragen van een reddingvest verplicht is, zoals de bestuurders van onze coachbootjes en hun passagiers. Dit kunnen zijn coaches, leden van een startploeg bij wedstrijden, zij die de wedstrijdbaan uitzetten.
  • Laten we niet vergeten zij die als toerroeier deelnemen aan tochten op snelstromende rivieren, waar in Europa ook. Er zal om wat voor reden toch iets met je boot gebeuren, waarbij je in het water terechtkomt. Een reddingvest kan dan je redding zijn. Maar dan moet je wel weten hoe het werkt.


Hoe dan ook, kom langs en neem je zwemkleding mee.