Kom niet klem te zitten!

HANDBEDIENDE REDDINGVESTEN
Op deze website is al vaak geschreven over de noodzaak voor stuurlieden om in de boot een reddingvest te dragen. Voor boten met een stuurman liggend voorin was dit een probleem. Niemand wil dat een automatisch reddingvest zich onbedoeld opblaast als een plens water in de cockpit terecht komt.

Hier hebben nu een goede oplossing voor.
Een deel van onze automatische reddingvesten is nu uitgerust met een z.g. automaatblokkering. Hierdoor zijn deze reddingvesten niet meer automatisch. Ze kunnen zichzelf alleen opblazen als de gebruiker met de hand aan de rode knop trekt die aan de rechterzijde uit het vest steekt. Doe dit alleen als je in het water ligt en niet als je nog in de boot ligt.

Je herkent de handbediende reddingvesten aan een geel label met het opschrift:

Manual only !


Deze speciale reddingvesten hangen bij elkaar aan een haak bij de andere reddingvesten die heel duidelijk is gemerkt met een opvallend geel bordje.
Belangrijk: hang je “manual only” reddingvest na gebruik weer terug op de haak met het gele bordje, zo voorkom je verwisseling met de automatische reddingvesten.
Deze handbediende reddingvesten zijn alleen voor gebruik in een boot waarbij de stuurman in het vooronder ligt, dit geldt bijvoorbeeld voor de Ambrosius. Voor alle andere boten met een stuur zittend achterin zijn de andere reddingvesten beschikbaar, die blijven gewoon automatisch.