Coaching de twee dames vieren

“Voor leden van RV Breda die zich thuis voelen in de doelgroep van 18-35 jaar”, zo begon de oproep van Toine, Sander en Hans in het voorjaar van 2021.

Na deze oproep, is er een “coachgroep” gevormd om roeiers rond deze leeftijdscategorie samen te brengen binnen onze vereniging en middels coaching te laten doorgroeien in het roeien en aan het meedoen van wedstrijden.

Inmiddels zijn hier vaste groepjes uit gevormd die vaak op dezelfde dagen trainen en afhankelijk van de ambities zich klaar maken voor wedstrijden. Maandagavond is bij ons een vaste avond waarbij afgelopen jaar Antoinette en Dirk ons hebben gecoacht, op het water en straks weer op de ergometer.

Onze groep is vaak ook druk met een studie (naast het werk), baan(wisseling), een eerste huis kopen, en gezin met jonge kinderen, desalniettemin beginnen de roeiplannen met behulp van een divers clubje coaches steeds meer structuur te krijgen en sluiten zij-instromers en doorstromers vanuit S2 bij ons aan. Onderdeel uitmaken van deze leeftijdsgerichte coachgroep is verder vooral heel gezellig, en tegelijk is het ontvangen van coaching ook voor ons niet verblijvend.

Komend jaar hopen we de meer ervaren roeileden nog vaker te ontmoeten tijdens wedstrijden (en tegenstand te bieden). In de tussentijd trainen wij door en verwachten wij de coaches en onszelf komend jaar trots te maken met onze progressie.